Bănci și Asigurări

Interamerican creste cu 23% pe asigurarile de viata

15.02.2007, 20:18 15

Compania de asigurare Interamerican Romania a subscris anul trecut prime brute in valoare totala de 53,16 milioane de lei (15 milioane de euro), in crestere cu 14% in lei fata de 2005.
Conform datelor companiei, afacerile din asigurari generale au crescut cu 5% in volum de prime brute subscrise, pana la 7,3 milioane de euro. Asigurarile de viata au fost motorul cresterii pe anul trecut, cu un ritm de 23%, pana la aproape 7,8 milioane de euro.
Cresterea lenta de pe sectorul asigurarilor generale este explicata de companie printr-o abordare "prudenta" a asigurarilor auto, unde daunalitatea a crescut semnificativ anul trecut. Celalalt tip de polite cu valoare semnificativa in portofoliul de asigurari generale al Interamerican sunt asigurarile de bunuri, in special de locuinte.
Pe partea asigurarilor de viata, politele legate de investitii (programele unit-linked administrate de Interamerican si-au dublat valoarea in portofoliul asiguratorului. In acelasi timp, primele brute subscrise din asigurarile de sanatate au crescut cu 141% comparativ cu 2005. Pe parcursul anului trecut, rezervele tehnice ale asiguratorului s-au majorat cu 3,4 milioane de euro, pana la 25,6 milioane de euro.
"Din datele preliminare pe care le detinem, in domeniul asigurarilor de viata ne situam intre primele patru companii din punctul de vedere al ratei de crestere in 2006", a comentat Timo van Voorden, presedintele Interamerican Romania Group. Compania nu a comunicat rezultatul financiar net pentru 2006. Dupa primele noua luni insa, oficialii companiei estimau pierderi de circa 2 milioane de euro.
Conform ultimelor declaratii ale oficialilor companiei, Interamerican intentioneaza sa intre pe piata de administrare a pensiilor private. Planul de afaceri al societatii pe acest segment de piata arata intentia de a investi 20-30 de milioane de euro, punctul de breakeven (recuperare a cheltuielilor si trecere pe profit) urmand sa fie atins cel mai devreme dupa 7 ani de activitate in sistemul pensiilor private. Din ultimele date disponibile, Interamerican nu a depus inca cerere de autorizare pentru administrarea de pensii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO