Bănci și Asigurări

Interamerican scade pe asigurari generale

31.08.2006, 18:45 9

Compania de asigurare Interamerican a avut in prima jumatate a acestui an subscrieri totale de 8,05 milioane de euro (28,5 milioane de lei). Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise ale companiei au scazut cu 8% fata de prima jumatate din 2005, pana la 14,9 milioane de lei (4,2 milioane de euro).
Reprezentantii companiei spun ca scaderea de pe acest segment de piata a fost cauzata de "coborarea nivelului subscrierilor la asigurarea auto obligatorie RCA". In schimb, asigurarile de locuinte au crescut cu peste 44%, pana la o pondere de 22% in portofoliul de asigurari generale al firmei. In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, cresterea subscrierilor a fost sub asteptari, din cauza incertitudinii legislative si fiscale, a mai precizat compania.
Pe asigurarile de viata, compania a avut subscrieri totale de 13,6 milioane de lei (3,8 mil. euro), in crestere cu 28% fata de prima jumatate din 2005. Politele cu componenta investitionala (unit-linked) au avut cea mai mare crestere a subscrierilor, de circa 94%. "Suntem multumiti de rezultatele financiare din prima jumatate a anului, in special pe segmentul asigurarilor de viata", a declarat Emilia Bunea, director general adjunct al Interamerican.
Desi business-ul pe asigurari de sanatate nu a dat pana acum rezultatele asteptate, Bunea spune ca Interamerican isi pastreaza increderea in aceasta zona. "Continuam investitiile in acest domeniu, chiar daca dezvoltarea curenta a pietei este inca foarte lenta", a declarat ea.
Pentru restul anului, compania isi propune sa investeasca in continuare in reteaua de sanatate Medisystem, care are pana in prezent 10 unitati. Prima clinica Medisystem a fost deschisa in luna februarie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO