Bănci și Asigurări

Internet banking gratuit pentru IMM-urile finanţate de CEC prin „Kogălniceanu”

Internet banking gratuit pentru IMM-urile finanţate de CEC prin „Kogălniceanu”

Autor: Ciprian Botea

09.03.2012, 00:00 210

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, promite serviciu de internet banking gratuit până la sfârşitul anului clienţilor întreprinderi mici şi mijlocii care accesează o linie de finanţare prin programul guvernamental "Mihail Kogălniceanu". Valoarea standard a comisionului de administrare a serviciului de internet banking este de 10 lei pe lună. CEC a acordat până în prezent credite de circa 10 milioane de lei prin acest program.

IMM-urile au la dispoziţie pentru anul 2012 garanţii de 1,2 mld. lei pentru credite prin programul "Kogălniceanu". Valoarea garanţiei este de maximum 80%, dar nu mai mult de 100.000 lei din valoarea liniei de credit. Prin acest program IMM-urile pot accesa o linie de credit în valoare maximă de 125.000 lei pe an cu o dobândă subvenţionată de stat în proporţie de 70%, dar nu mai mult de echivalentul a 6,5% pe an.

Valoarea creditului nu poate depăşi jumătate din cifra de afaceri a firmei din ultimele 12 luni, iar în cazul în care societatea mai are un credit, facilitatea va fi de doar 30% din rulajul din ultimul an. Numărul estimat de beneficiari de credite în cadrul programului în perioada 2012-2013 este de 24.000 de firme. Anul trecut, într-un interval de patru luni numai 220 de firme au luat credite prin acest program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO