Bănci și Asigurări

INTERVIU EXCLUSIV ZF. Robert Zmiejko, PKO Bank: Sucursala din România a PKO Bank Polski, care vrea să demareze activitatea operaţională la început de 2024, se va concentra pe servicii bancare corporate, nu şi retail, recrutând deja personal pentru sediul din Crystal Tower. Directorul sucursalei PKO din România este Jan Majewski

De ce vine în România PKO, liderul bankingului din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc, şi ce strategie are?

Robert Zmiejko, head of PKO Bank Polski Foreign Development Division

Autor: Claudia Medrega

27.10.2023, 00:07 131

Strategia grupului polonez PKO este de a intra pe pieţele externe prin sucursale corporate, acest model dovedindu-se a fi de succes pe pieţele în care banca activează deja PKO BP, liderul sistemului bancar polonez, activează deja în Germania, Cehia şi Slovacia, deservindu-şi clienţii corporate La sucursala din România, iniţial, PKO intenţionează să angajeze 12 persoane Conform modelului de afaceri al PKO, întregul front office va fi în Bucureşti, iar de la sediul central din Varşovia, PKO îşi va susţine sucursala din România în privinţa funcţiilor de back office Obiectivul general al PKO este să fie banca de primă alegere pentru firmele poloneze de top şi pentru companiile din sectorul IMM de pe piaţa ECE şi o poartă de intrare pentru companiile din regiunea ECE care intră pe piaţa poloneză Creşterea economică rapidă, competitivitatea pieţei bancare locale, jucătorii importanţi şi profitabilitatea ridicată a sistemului bancar românesc se regăsesc printre factorii care au influenţat venirea PKO în România, pe lângă prezenţa multor investitori polonezi pe piaţa locală, după cum spune Robert Zmiejko, head of PKO Bank Polski Foreign Development Division într-un interviu exclusiv ZF.

 

Intenţionaţi să demaraţi într-adevăr operaţiunile în România la începutul anului 2024?

PKO Bank Polski intenţionează să înceapă activitatea operaţională a sucursalei sale din România la începutul anului 2024. În prezent, banca îşi deserveşte clienţii de pe piaţa românească pe o bază transfrontalieră (cross-border basis), din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO