Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo Bank face o nouă convenţie cu APIA pentru finanţarea beneficiarilor programelor

Intesa Sanpaolo Bank face o nouă convenţie cu APIA...

Autor: Mircea Nica

06.04.2022, 12:41 98

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat o nouă convenţie pentru continuarea finanţării beneficiarilor programelor derulate prin APIA, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

Creditele oferite de Intesa Sanpaolo Bank sunt pentru finanţarea capitalului de lucru, pentru desfăşurarea activităţilor curente de către benficiarii schemelor de plăţi directe şi măsurile de mediu şi climă. Finanţările acordate în baza acestor convenţii sunt acordate în lei, valoarea creditului fiind de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţă, iar dobânda aferentă este ROBOR la 6 luni plus maximum 2%.

Beneficiarii acestor credite APIA pot fi atât persoanele juridice, cât şi persoanele fizice autorizate (PFA) sau întreprinderi individuale, fermieri activi care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol sau deţinători legali de animale şi care respectă condiţiile de eligibilitate specific produsului.

Pentru acest tip de credit garanţia principală o reprezintă ipoteca mobiliaryă asupra creanţelor APIA şi conturilor curente, fideiusiune şi, dacă este cazul, garanţia FGCR.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO