Bănci și Asigurări

Ionuţ Adrian Răchitan are undă verde de la ASF pentru a deveni preşedinte al directoratului Ergo Asigurări de Viaţă, cumpărată de Signal Iduna

Ionuţ Adrian Răchitan are undă verde de la ASF pentru...

Autor: Mircea Nica

19.09.2022, 00:00 129

Ionuţ Adrian Răchitan a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a prelua funcţia de preşedinte al directoratului Ergo Asigurări de Viaţă, potrivit informaţiilor transmise de ASF. Autoritatea de Supraveghere a transmis că a autorizat aprobarea lui Ionuţ Adrian Răchitan „în calitate de preşedinte al directoratului la societatea Ergo Asigurări de Viaţă.”

Ionuţ Adrian Răchitan a ocupat anterior funcţia de director of legal affairs & compliance management în cadrul Signal Iduna timp de proape doi ani. Anterior, a ocupat funcţia de director pe zona de afaceri juridice la Signal Iduna. De-a lungul carierei, Ionuţ Adrian Răchitan a ocupat diverse funcţii pe zona juridică în cadrul Piraeus Insurance Broker, Groupama Asigurări şi RTC Holding. Numirea sa în funcţia de preşedinte al directoratului Ergo Asigurări de Viaţă face parte din strategia Signal Iduna de reorganizare după ce asigurătorul a achiziţionat cele două companii ale grupului Ergo, respectiv Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă. 

În luna februarie 2022 Signal Iduna a primit ulitmele aprobări de la ASF, după ce în luna noiembrie 2021 a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru preluarea celor două companii Ergo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO