Bănci și Asigurări

Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank: Consensul în piaţă este că mai urmează o creştere de dobânzi. Nu pot să nu observ că şi unele bănci centrale au luat o pauză sau chiar s-au oprit. De exemplu Cehia, care s-a oprit undeva la 7%, dar a fost şi prima care a ridicat dobânzile în 2021

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank: Consensul...

Autor: Mircea Nica

19.10.2022, 10:03 1636

Consensul în piaţă este că mai urmează o creştere de dobânzi. Nu pot să nu observ că şi unele bănci centrale au luat o pauză sau chiar s-au oprit. De exemplu Cehia, care s-a oprit undeva la 7%, dar a fost şi prima care a ridicat dobânzile în 2021, a spus Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Estimările privind ROBOR sunt că se va menţine oarecum în apropierea dobânzilor de politică monetară în funcţie de lichiditatea din piaţă. Dacă lichiditatea este abundentă probabil că va coborâ spre dobânda de la facilitatea de depozit, dacă lichiditatea este mai strânsă, probabil că va fi în jurul facilităţii de creditare.

Nu poate devia foarte mult de aici pentru că băncile au acces la facilitatea de creditare a BNR şi pot să meargă acolo să obţină lichiditate folosind şi portofoliul de titluri”, a explicat Ionuţ Lianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO