Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa Sanpaolo Bank îl desemnează pe Paolo Vivona la conducerea operaţiunilor din România. Numirea a fost aprobată oficial de BNR

Italienii de la Intesa Sanpaolo Bank îl desemnează pe...

Autor: Cristina Bellu

28.04.2023, 10:53 293

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, anunţă desemnarea lui Paolo Vivona în funcţia de Director General & CEO şi Preşedinte al Comitetului de Management, numire care a fost deja aprobată oficial de Banca Naţională a României (BNR).

Paolo Vivona are o experienţă vastă de peste 33 de ani în domeniul bancar şi al dezvoltării afacerilor, dintre care 24 de ani petrecuţi în funcţii de conducere, spun oficialii băncii.

Parcursul său profesional acoperă mai multe arii precum Business, Guvernanţă şi Control, ocupând diferite poziţii, de la cele operaţionale la cele de conducere şi de top management, gestionând proiecte de zi cu zi sau strategice, de la cele de pionierat la cele de transformare, în diferite realităţi de piaţă din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

"Piaţa românească continuă să fie una strategică, iar planul nostru de afaceri pe termen lung pentru România continuă să se concentreze pe dezvoltarea segmentelor Corporate, IMM şi Retail şi pe continuarea procesului de digitalizare", spune Paolo Vivona, noul Director General si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Paolo Vivona şi-a început activitatea în sistemul bancar italian în 1989, având responsabilităţi din zona operaţională şi de back-office până la Corporate. În 1996, a fost promovat în funcţia de Area Manager pentru ţările din Orientul Mijlociu şi China, iar în 1998 a fost numit Reprezentant şef al sucursalei din Beijing şi Supervizor al biroului de reprezentare din Shanghai, China, cu responsabilităţi de extindere a relaţiilor cu băncile regionale în vederea creşterii schimburilor comerciale, a plăţilor şi a remiterilor de bani din/în China şi Italia pentru companiile italiene.

Ulterior, a gestionat criza pieţei asiatice de la sfârşitul anului 2000 în calitate de Director al sucursalei din Japonia.

Din 2009 şi până în prezent a ocupat mai multe poziţii de top managementul şi în consiliile de administraţie din perimetrul Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo: Vicepreşedinte, responsabil cu managementul riscului la Bank of Qingdao, (China), Chief Risk Officer la Bank of Alexandria (Egipt), Chief Financial Officer la CIB Bank (Ungaria), CFO şi Director general adjunct la VUB Bank (Slovacia).

În 2019, a fost numit, în cadrul ariei Chief Lending Officer al Intesa Sanpaolo, Şef al Departamentului de Credite al Diviziei ISBD, cu responsabilităţi în zona de underwriting şi monitorizare a calităţii portofoliului de credite al Diviziei, care cuprinde unsprezece bănci subsidiare prezente în douăsprezece ţări. Anterior, în 2018, tot în cadrul ariei Chief Lending Officer, a acoperit poziţia de Senior Director, Workout Management & Administration, cu responsabilităţi privind implementarea noii structuri de recuperare în urma vânzării şi externalizării portofoliului de credite neperformante al Intesa Sanpaolo.

În ultimii 10 ani, Paolo Vivona a fost membru al Consiliului de Administraţie/Consiliului de Supraveghere în mai multe bănci şi alte instituţii financiare deţinute de Intesa Sanpaolo Group în Ungaria, Slovacia, Serbia, Croaţia, Italia.

Alături de Paolo Vivona, echipa de top management a Intesa Sanpaolo Bank România mai este compusă din Andrea De Michelis - Prim Director General Adjunct, Simone Ieri - Director General Adjunct – CFO, Dan Grigoriu - Director General Adjunct - Şef al Diviziei Retail, Vlad Ponta - Director general adjunct - Şef al Diviziei Corporate şi IMM-uri şi Gabriel Faur - Director general adjunct – COO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO