Bănci și Asigurări

JPMorgan, consultantul în tranzacţia Alpha Bank - UniCredit. Multiplul folosit a fost de 1,2-1,3 din activele nete

JPMorgan, consultantul în tranzacţia Alpha Bank -...

Autor: Cristian Hostiuc

03.11.2023, 00:06 470

Acest multiplu ar însemna o evaluare de 500-550 mil.euro  Un multiplu de 1,2-1,3 este peste multiplii care au fost folosiţi în ultimii ani (0,2-0,8) în tranzacţiile care au avut loc pe piaţa bancară din România.

Bancherii de investiţii de la JPMorgan au fost consultanţii celei mai surprinzătoare tranzacţii de pe piaţa bancară românească, fuziunea dintre UniCredit (locul 7) şi Alpha Bank (locul 9) care va crea a treia bancă din România.

JPMorgan, care este cea mai mare bancă americană şi cea mai mare din lume dacă sunt excluse băncile chinezeşti, a fost consultantul exclusiv al Alpha Bank, conform materialului de prezentare a tranzacţiei.

În urma tranzacţiei, care a fost numită oficial drept fuziune, grecii de la Alpha Bank vor primi 300 de milioane de euro şi 9,9% din acţiunile băncii care se va forma.

Conform unor evaluări din piaţă pe baza datelor publice, multiplul folosit în evaluarea Alpha Bank ar fi fost de 1,2-1,3 activele nete, care ar însemna o evaluare de 500-550 de milioane de euro.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO