Bănci și Asigurări

KPMG începe procedura pentru majorarea capitalului Astra cu încă 425 de milioane de lei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

19.03.2015, 00:00 494

KPMG Advisory, administratorul special al companiei Astra, a demarat cea de-a doua operaţiune de majorare a capitalului asigurătorului, în valoare de 425 milioane de lei, bani care urmează să fie aduşi de acţionarii actuali, dar şi de investitori strategici. Acţiunile nesubscrise de acţionarii existenţi şi de investitorii strategici calificaţi, urmează să fie oferite publicului.

Totodată, dreptul de preferinţă al acţionarilor existenţi poate fi tranzacţionat într-o etapă premergătoare începerii perioadei de subscriere. Astra a intrat în administrare specială în februarie anul trecut din cauza intrării sub limita legală a indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate, având nevoie de capital suplimentar de 490 milioane de lei.

O primă etapă de majorare, de 65 milioane de lei, s-a încheiat abia luna trecută, banii fiind aduşi de acţionarii existenţi. Astra, aflată pe locul trei în piaţa asigurărilor, este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO