Bănci și Asigurări

Leul începe săptămâna cu o depreciere uşoară

Foto Shutterstock

Leul începe săptămâna cu o depreciere uşoară

Autor: Liviu Chiru

28.06.2011, 00:00 150

Leul a pierdut uşor teren în faţa euro în prima şedinţă detranzacţionare pe piaţa valutară de săptămâna aceasta, investitoriireacţionând la declaraţiile divergente ale oficialilor europeniprivind situaţia din Grecia. La cursul BNR, euro a urcat cu 0,32bani, până la 4,2192 lei.

Dolarul a câştigat 1,95 bani, până la 2,9718 lei. "Piaţa a rămasfoarte liniştită, cu apetit redus pentru tranzacţionare", acomentat un dealer. Pe parcursul zilei euro a oscilat într-o bandărelativ îngustă, între 4,2150 şi 4,2250 lei. Jucătorii aşteaptăsăptămâna aceasta decizia BNR privind dobânda de politicămonetară.

Majoritatea analiştilor se aşteaptă însă la încă o decizie demenţinere a dobânzii la 6,25% pe an, în condiţiile în care BancaNaţională este prinsă între presiunile puternice de creştere apreţurilor, pe de o parte, şi necesitatea de a stimula revenireaîncă fragilă a economiei. Pe piaţa monetară dobânzile au coborâtsub palierul de 5% pe an pentru maturităţile de până la şaseluni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO