Bănci și Asigurări

Lira sterlină creşte din nou. Analiştii estimează că moneda britanică va scădea cu 4% în prima jumătate a anului viitor

Lira sterlină creşte din nou. Analiştii estimează că...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2016, 10:14 3385

Potrivit estimărilor economiştilor, lira sterlină va scădea cu 4%, la 1,21 dolari/liră, în trimestrul al doilea al lui 2017. Lira sterlină, care a fost afectată puternic de votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, momentan depăşeşte estimările pentru perioada de sfârşit de an, scrie Bloomberg.

Lira a urcat cu 2,2% în raport cu dolarul în noiembrie, raportând prima creştere lunară din aprilie. Totuşi, de la votul pentru Brexit, lira sterlină a scăzut cu 15%, ducând-o spre cea mai slabă performanţă dintre principalele 10 valute.

”Pare că motivul pentru care lira se duce atât de tare în jos este că este parte dintr-o apreciere a dolarului. În momentul în care articolul 50 este declanşat, ceasul începe să ticăie. După ce şi-a revenit până acum, cele mai multe scenarii de acum încolo sunt negative”, a spus Richard Benson de la Millennium Global Investment.  

Lira sterlină a urcat cu 0,2% în Londra, la 1,2652 dolari, după ce a atins marţi 1,2775, cel mai ridicat nivel de pe 4 octombrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO