Bănci și Asigurări

Luminiţa Runcan, director de risc la Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţă: Se pare că vom trece mai uşor decât am crezut iniţial peste criza economică şi suntem optimişti. Pentru clienţii care nu-şi pot relua plăţile pregătim soluţii de restructurare flexibile

Luminiţa Runcan lucrează de mai bine de 25 de ani la Banca Transilvania, iar din 2014 este director general adjunct - chief risk officer la  bancă.

Luminiţa Runcan lucrează de mai bine de 25 de ani la Banca Transilvania, iar din 2014 este director general adjunct - chief risk officer la bancă.

Autor: Claudia Medrega

02.03.2021, 00:08 11027

♦ Luminiţa Runcan, director general adjunct risc la Banca Transilvania, vorbeşte într-un interviu acordat ZF despre riscul economic, riscul privind cursul de schimb şi dobânzile şi riscul pe sectoare economice în 2021, susţinând că economia şi clienţii traversează mai bine această criză ♦ Gestionarea adecvată a costurilor şi creşterea volumului de operaţiuni au ajutat Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, să obţină un profit consistent, de circa 1,2 mld. lei, şi active de peste 103 mld. lei în anul 2020, care a fost marcat de pandemia de COVID-19.

Economia şi clienţii traversează mai bine această criză economică, iar pentru clienţii care nu-şi pot relua plăţile la credite Banca Transilvania pregăteşte soluţii de restructurare flexibile, afirmă Luminiţa Runcan, director general adjunct risc la Banca Transilvania, într-un interviu acordat ZF.

Ea susţine că Banca Transilvania va continua să sprijine economia reală în funcţie de necesităţile de moment ale acesteia, inclusiv prin posibilităţi de restructurare a facilităţilor de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO