Bănci și Asigurări

Majoritatea creditelor corporate sunt în Bucureşti, ponderea depăşind 40%. În cele mai mari şase judeţe ajung la peste 60%. Soldul total al creditelor corporate în lei şi valută a oscilat în jurul a 120 mld. lei. BNR estimează că există un potenţial de creditare de 166 mld. lei la nivelul companiilor, ceea ce ar permite în timp mai mult decât dublarea stocului actual de împrumuturi corporate

Majoritatea creditelor corporate sunt în Bucureşti,...

Autor: Claudia Medrega

29.01.2020, 19:05 561

 

 

Mai mult de 60% din soldul creditelor acordate de bănci companiilor din România, în lei şi în valută, sunt concentrate în cele mai mari şase judeţe, puternic urbanizate, respectiv Bucureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Timiş, Constanţa, Braşov şi Iaşi. Doar în Bucureşti sunt acordate 42,5% din creditele corporate în lei şi valută, după cum reiese din statisticile recente ale BNR pentru decembrie 2019.

La polul opus, cele mai mici solduri ale împrumuturilor acordate de bănci firmelor, în lei şi în valută, sunt în Caraş-Severin, Giurgiu, Mehedinţi, Covasna şi Teleorman.

Soldul creditelor acordate în cele mai mari şase judeţe s-a apropiat la sfârşitul anului trecut de 76 mld. lei, reprezentând peste 63% din soldul total al finanţărilor acordate companiilor din România, în lei şi valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO