Bănci și Asigurări

Marg Franklin, preşedinte&CEO la CFA Institute: Criptomonedele pot aduce diversificarea activelor tradiţionale, dar există dovezi limitate privind rentabilitatea lor pe termen lung, iar volatilitatea lor indică un risc ridicat

Marg Franklin, preÅŸedinte&CEO la CFA Institute:...

Autor: Claudia Medrega

11.12.2019, 00:07 337

CFA Institute susÅ£ine inovaÅ£ia tehnică în serviciile financiare care face pieÅ£ele mai eficiente ÅŸi alocarea capitalului mai eficientă, însă acest lucru nu poate veni în detrimentul integrităţii pieÅ£ei, susÅ£ine Marg Franklin, preÅŸedinte ÅŸi CEO al CFA Institute. 

Ea a amintit că la nivel european, în prezent, nu există un cadru de reglementare armonizat în privinţa criptomonedelor.

„Criptomonede au potenÅ£ialul de a acÅ£iona în direcÅ£ia diversificării activelor tradiÅ£ionale, dar există dovezi limitate cu privire la rentabilităţile lor pe termen lung, iar volatilitatea lor indică un risc ridicat în piaţă. Ne putem aÅŸtepta că, în timp, probabil că vor necesita o mai bună reglementare ÅŸi o serie de autorităţi de reglementare din Europa ÅŸi din centrele financiare din întreaga lume îşi evaluează deja poziÅ£iile. La nivel european, în prezent, nu există un cadru de reglementare armonizatî, a declarat noua ÅŸefă a CFA Institute într-un interviu acordat ZF. 

Ea a mai declarat că fintech-urile devin din ce în ce mai importante, iar sectorul serviciilor financiare trebuie să fie pregătit ÅŸi dotat cu echipe cu diferite pregătiri ÅŸi competenÅ£e pentru a face faţă schimbărilor tehnologice care continuă să apară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO