Bănci și Asigurări

Maria Rousseva, noul CEO al BRD: Suntem încrezători în cine suntem, ce avem de oferit, suntem ambiţioşi pentru viitor. Ţintim în continuare locul 3 în piaţă. Noua şefă a BRD nu a comentat informatiile legate de o posibila vânzare a băncii

Maria Rousseva, noul CEO al BRD: Suntem încrezători în...

Autor: Claudia Medrega

08.02.2024, 12:56 438

Maria Rousseva, noua şefă a BRD, nu a comentat informatiile legate de o posibila vanzare a BRD sustinand ca cifrele legate de rezultatele financiare sunt clare, imaginea BRD este foarte pozitiva si exista o crestere a cotei de piata.

Ea a adus in discutie si faptul ca atat banca-mama,Societe Generale, cat si BRD sunt listate la bursa, astfel ca nu comenteaza asupra zvonurilor din piata.

"Suntem increzatori in cine suntem, ce avem de oferit. Suntem ambitiosi pentru viitor (...) Ţintim în continuare locul 3 în piaţă", a spus ea in conferinta de prezentare a rezultatelor financiare din 2023.

Noua şefă a BRD nu a comentat nici zvonurile legate de vanzarea BRD Finance si a BRD Pensii.

BRD-SocGen a obţinut în 2023 un profit net de 1,63 mld. lei, în creştere cu 27% faţă de rezultatul din 2022, la venituri de 3,7 mld. lei, mai mari cu 13%.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de 1,65 mld. lei, cu 24% mai mare faţă de 2022, în timp ce veniturile nete bancare au ajuns la 3,83 mld. lei, în creştere cu 10% an/an, în contextul creşterii volumelor şi a ratelor dobânzilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO