Bănci și Asigurări

Marii investitori europeni renunţă la Rusia: Unicredit se retrage din discuţiile de achiziţie a Otkritie, una dintre cele mai mari bănci ruseşti, după tensiunile de război din Ucraina

Marii investitori europeni renunţă la Rusia: Unicredit...

Autor: Ştefan Stan

28.01.2022, 11:48 540

Unicredit s-a retras din cursa pentru achiziţionarea creditorului rus Otkritie din cauza escaladării tensiunilor legate de Ucraina, marcând cea mai recentă afacere care a eşuat într-o săptămână extrem de agitată pentru relaţiile de business ruso-europene, scrie FT.

Creditorul italian a arătat că ar fi interesat de Otkritie, una dintre cele mai mari bănci ruseşti de stat, în condiţiile în care CEO-ul Andrea Orcel şi-a propus să crească profitabilitatea Unicredit.

”Având în vedere contextul geopolitic, am decis să ne retragem de la masa negocierilor”, a spus Orcel vineri.

La începutul săptămânii, Orcel a fost într-o discuţie între executivii de business din Italia şi preşedintele rus Vladimir Putin, în care au analizat oportunităţile pentru companiile italiene din Rusia.

Unicredit este printre băncile europene care are o expunere semnificativă în Rusia, fiind deja atenţionată de Banca Centrală Europeană să se pregătească în cazul în care Rusia va invada Ucraina, având în vedere sancţiunile internaţionale severe care vor fi impuse asupra Rusiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO