Bănci și Asigurări

Mastercard înlocuieşte parolele statice în procesul de autorizare a tranzacţiilor online cu cardul

Mastercard înlocuieşte parolele statice în procesul de...

Autor: Cristina Bellu

18.11.2019, 12:18 302

Mastercard a dezvoltat o soluţie care sporeşte securitatea tranzacţiilor online, băncile emitente urmând să înlocuiască treptat actualul SecureCode cu programul Mastercard Identity Check în perioada următoare, în timp ce pe website-urile comercianţilor se va regăsi noua soluţie.

„Încrederea în lumea digitală a devenit moneda critică a economiei, dar şi a celei de-a patra revoluţii industriale. De aceea este imperios necesar ca şi procesul de plată să fie unul extrem de sigur, fără cusur şi care să rezulte într-o experienţă simplă şi plăcută pentru consumatori”, spune Roxana Turquin, Business Development Manager, Mastercard România.

Noul sistem a fost dezvoltat pentru a deveni cea mai bună soluţie în combaterea fraudei plăţilor online, însă fără a afecta experienţa de cumpărături. Printre principalele îmbunătăţiri se numără sporirea securităţii pentru a combate tranzacţiile frauduloase, prin autentificarea în doi factori a consumatorilor, cu ajutorul biometriei, şi nu prin parole statice; compatibilitatea cu dispozitivele mobile, inclusiv cu aplicaţiile mobile, pentru a reflecta dezvoltarea accelerată a comerţului electronic de pe mobil; îmbunătăţirea Autentificării Bazate pe Risc prin analiza unui set mult mai extins de date referitoare la cumpărăturile efectuate precum şi îmbunătăţirea experienţei consumatorilor pentru a reduce rata de abandon din timpul cumpărăturilor.

Înainte să fie lansat, Mastercard Identity Check a trecut printr-o etapă de testare, în urmă căreia a reieşit faptul că reduce nivelul fraudei şi al numărului tranzacţiilor declinate, şi îi permite consumatorului să se autentifice fără probleme
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO