Bănci și Asigurări

Mastercard: România, pe primul loc în clasamentul intermediar al înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU, prin care IMM-urile din state UE pot obţine finanţări de până la 0,5 mil. euro pentru digitalizarea businessului

Mastercard: România, pe primul loc în clasamentul...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2024, 12:31 134

România ocupă locul primul loc într-un clasament intermediar care cuprinde 29 de ţări şi care evidenţiază viteza cu care IMM-urile s-au încris pentru Fondul de Inovare Strive EU, o iniţiativă Mastercard care susţine accelerarea dezvoltării de soluţii pentru a sprijini întreprinderile mici europene în digitalizarea businessului.

„În mai puţin de o lună de la deschiderea aplicaţiilor, România a preluat conducerea înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU. Susţinut de un proces de înregistrare simplificat, acest rezultat remarcabil subliniază nu doar spiritul antreprenorial vibrant care stimulează ecosistemul de inovare din România, ci şi angajamentul puternic al comunităţii de afaceri mici de a valorifica soluţiile digitale pentru a se dezvolta”, spune Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România şi Croaţia.

Fondul de Inovare Strive EU oferă până la 500.000 de euro pentru soluţii inovatoare care susţin creşterea afacerilor mici în domeniile finanţare integrată, securitate cibernetică, sustenabilitatea mediului şi inteligenţă artificială.

Companiile care aplică pot fi start-up-uri, companii consolidate pe piaţă, organizaţii non-profit, întreprinderi sociale, instituţii academice sau alte tipuri de organizaţii, cu excepţia entităţilor guvernamentale.

„Pentru a se remarca, proiectele trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative în rezilienţa şi creşterea afacerilor mici, să furnizeze o soluţie digitală care să poată fi scalată într-un mod rentabil şi să genereze lecţii şi perspective de care pot beneficia şi alte organizaţii”, spun oficialii Mastercard.

Câştigătorii Fondului de Inovare Strive EU au oportunitatea de a dezvolta şi testa soluţii inovatoare şi experimentale. Pe lângă finanţare, beneficiază de acces la comunitatea Strive şi expertiza Mastercard, precum şi de expunere media.

Perioada de aplicare rămâne deschisă până pe 11 martie 2024. Procesul de selecţie va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunţaţi în noiembrie 2024.

Fondul de Inovare este cea mai recentă dezvoltare a programului global Strive derulat de Mastercard, şi prima activitate dedicată din cadrul Strive EU, care a fost lansat în noiembrie 2023 în Parlamentul European şi care va fi implementat de Caribou Digital.

Lansat iniţial în 2021 şi susţinut de Mastercard Center for Inclusive Growth, Strive este un portofoliu de programe filantropice care vizează sprijinirea a peste 10 milioane de întreprinderi mici din întreaga lume pentru a prospera în economia digitală.

Prin intermediul Strive EU, Mastercard îşi propune să stimuleze în continuare rezilienţa şi creşterea comunităţii întreprinderilor mici din Europa, susţinând noile inovaţii în cadrul UE care ajută întreprinderile mici să obţină capital, să facă tranziţia la mediul digital, să îşi extindă reţeaua şi expertiza

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO