• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Bănci și Asigurări

Mastercard şi PayPal extind serviciul de transfer de bani instant în România şi în alte opt pieţe din Europa

Mastercard şi PayPal extind serviciul de transfer de bani instant în România şi în alte opt pieţe din Europa

Autor: Cristina Bellu

27.10.2020, 12:50 324

Compania de tehnologie în industria globală de plăţi Mastercard împreună cu PayPal, cel mai folosit sistem de plată şi transfer online, anunţă extinderea serviciului de transfer de bani instant în România şi alte opt pieţe din Europa, în contextul cererii tot mai puternice înregistrată pe pieţele din SUA şi Singapore, unde a fost lansat iniţial.

Prin urmare, serviciul este acum disponibil în Bulgaria, Bosnia, Germania, Italia, Romania, Serbia, Slovenia, Spania şi Marea Britanie.

„Această nouă lansare din cadrul parteneriatului nostru pe termen lung cu PayPal reprezintă un pas în plus în direcţia diversificării opţiunilor pe care le asigurăm clienţilor noştri.(...) De acum, aceştia pot alege modul în care doresc să îşi acceseze fondurile, fără a compromite viteza, confortul şi securitatea tranzacţiilor”, spune David Dechamps, Senior Vice President, Digital Payments & Labs, Mastercard Europe.

Concret, folosindu-se de soluţia Mastercard Send, Instant Transfer le permite clienţilor PayPal să îşi transfere fondurile disponibile, din portofelul electronic PayPal, direct pe cardurile proprii Mastercard, în timp real. Consumatorii au, astfel, posibilitatea de a transfera fonduri direct pe un card de plăţi, cum este cel de debit.

Acest aspect poate reprezenta un avantaj pentru emitenţii de carduri Mastercard, în sensul unei creşteri a ratei de engagement şi prin posibilitatea de a urmări cheltuielile, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Mastercard.

Soluţia este parte a componentei de Aplicaţii din cadrul portofoliului multi-disciplinar Mastercard, care permite oamenilor şi companiilor să trimită şi să primească bani oricând, oricum şi oriunde doresc, fie prin transfer bancar, fie cu ajutorul unor funcţionalităţi precum cea de la PayPal, prin diferite căi de acces la card.

Noua soluţie reprezintă, totodată, un avantaj şi pentru utilizatorii PayPal Business, viteza de transfer şi accesul rapid la venituri îmbunătăţind lichiditatea şi fluxul de numerar.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466