Bănci și Asigurări

Mastercard va deschide un centru de securitate cibernetică în Belgia pentru a preveni atacurile hackerilor

Mastercard va deschide un centru de securitate...

Autor: Roxana Rosu

20.02.2020, 13:28 91

Mastercard va deschide primul său Centru European de Rezistenţă Cibernetică, la Waterloo, Belgia, fiind prima investiţie de acest tip a companiei în afara graniţelor Americii de Nord, prin care compania vrea să oprească şi să prevină potenţiale atacuri cibernetice la adresa companiilor şi clienţilor.

Compania va lansa un centru provizoriu în această primăvară, instalaţia oficială urmând să fie inaugurată în 2021.

Noul hub de securitate şi tehnologie a informaţiei îşi propune să stimuleze capacitatea de adaptare a companiilor din regiune de a prezice şi a preveni potenţiale atacuri cibernetice la adresa acestora, devenite în ultimul timp tot mai sofisticate şi mai dăunătoare.

Hub-ul va lucra cu o serie de centre naţionale de inteligenţă cibernetică, grupuri industriale, autorităţi, servicii speciale/agenţii de securitate şi bănci centrale din Europa, inclusiv cu Banca Centrală Europeană, Europol, FS-ISAC, Interpol.

„Securitatea şi confidenţialitatea datelor clienţilor noştri reprezintă o prioritate absolută pentru Mastercard. Din păcate, însă, hackerii nu ţin cont de graniţe sau de naţiuni, astfel că ameninţările pot veni din toate colţurile lumii. De aceea, am ales să înfiinţăm propriul Centru European de Rezistenţă Cibernetică, prin intermediul căruia vom consolida colaborarea între oganizaţii cheie şi vom  veghea pentru siguranţa totală a indivizilor şi a companiilor atunci când transferă informaţii online”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard pentru România şi Croaţia. 

Centrul va permite Mastercard să lucreze în tandem cu agenţiile de securitate şi cu clienţii din regiune pentru a accelera transferul de informaţii şi pentru a coordona un răspuns cumulat la infracţiunile cibernetice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO