Bănci și Asigurări

Mediafax Talks about Mobile Banking: Adopţia plăţilor mobile va fi mai rapidă decât cea a cardului bancar

Mediafax Talks about Mobile Banking: Adopţia plăţilor...

Autor: Adrian Dumitrache

12.12.2013, 17:40 92

"Mobile banking-ul reprezintă viitorul, al cărui potenţial este foarte ridicat, acesta fiind şi motivul pentru care am înfiinţat Pay&Co, unde sunt acţionar alături de alte persoane. În opinia mea, viitorul este următorul: vom face plăţi între telefoane mobile, de la mobil la ATM. De asemenea, comercianţii vor accepta din ce în ce mai mult plata cu telefonul", a afirmat Grecescu la conferinţa "Mediafax Talks about Mobile Banking".

Prezent la eveniment, Andrei Creţu, consulting manager la PwC România, a declarat că în următorii ani adopţia mobile banking-ului va fi mult mai agresivă comparativ cu acceptarea plăţilor cu cardul bancar.

"Creşterea gradului de penetrare a telefoanelor inteligente şi tinerii sunt cauzele acestei agresivităţi în privinţa adopţiei agresive a mobile banking-ului. Practic, dacă eliminarea plăţilor cash de către cardul bancar a durat câţiva ani, adopţia mobile banking-ul va fi mult mai rapidă", a spus Creţu.

Numărul utilizatorilor de mobile banking din România este de aproximativ 500.000, potrivit unei estimări BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO