Bănci și Asigurări

MedLife ia 10 milioane de euro de la patru bănci pentru eventuale noi oportunităţi de achiziţii în piaţă

MedLife ia 10 milioane de euro de la patru bănci pentru...

Autor: Alina Botezatu

02.11.2018, 19:18 257

Consiliul de Administraţie (CA) al MedLife a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat cu Banca Comercială Română (BCR), Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale şi Banca Transilvania, pentru o valoare de 10 milioane euro, potrivit unui anunţ făcut vineri.

Suma va fi folosită pentru refinanţarea facilităţilor existente, prelungirea perioadei de finanţare, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente, precum şi pentru majorarea limitei de finanţare până la un prag de aproximativ 66 de milioane de euro.

„Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unei facilităţi la termen şi va fi folosită de MedLife, împreună cu alte lichidităţi proprii ale companiei, pentru eventuale noi oportunităţi de achiziţii în piaţă”, au precizat reprezentanţii MedLife.

Sindicatul de bănci este format din BCR, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate şi de garanţi şi finantator, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori şi finanţatori.

„Ne propunem să rămânem activi pe piaţa de achiziţii. (...) Pentru anul care vine analizăm câteva tranzacţii, pentru a alătura grupului nostru noi entităţi şi parteneri de calibru, posibil şi din afara ţării”, a declarat Mihai Marcu, CEO şi preşedintele MedLife.

CA MedLife a fost autorizat şi delegat pentru acest demers în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, ce a avut loc la data de 8 octombrie 2018.

Un alt punct de discuţie pe ordinea de zi a AGEA a făcut referire la împuternicirea CA să decidă oferirea acţiunilor proprii MedLife către actuali sau foşti angajaţi sau actuali sau foşti membri ai conducerii filialelor, care au şi calitatea de acţionari sau asociaţi ai acestor filiale (companii din grup, unităţi medicale), în schimbul acţiunilor deţinute de aceştia în filiale. Această oferire de acţiuni vizează alinierea la nivel de grup, dar şi concordanţa cu strategia de achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO