Bănci și Asigurări

Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank România: În fiecare an, UniCredit Bank România investeşte 150.000 de euro în formarea cadrelor didactice, pentru a impulsiona sistemul educaţional din zonele defavorizate ale României

Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank România: În fiecare...

Autor: Alexandra Matei

06.11.2023, 18:53 140

UniCredit Bank România, parte a grupului italian UniCredit, investeşte în fiecare an, încă din 2016, 150.000 de euro în formarea cadrelor didactice, pentru a impulsiona sistemul educaţional din zonele defavorizate, a spus Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank, în timpul unei conferinţe de presă.

La baza aceastei iniţiative stă reţeaua globală Teach for All, reprezentată în România de organizaţia Teach for Romania, care îşi propune să crească nivelul învăţământului din mediile vulnerabile din România.

„Parteneriatul cu Teach for Romania a ajuns să acopere azi peste 50 de profesori şi să îmbunătăţească performanţele şcolare a peste 5.000 de elevi la nivelul României. Fundaţia UniCredit oferă sprijin şi resurse pentru Teach for Romania în formarea cadrelor didactice, pentru a impulsiona sistemul educaţional din zonele defavorizate. În fiecare an, UniCredit investeşte 150.000 de euro prin intermediul acestui parteneriat în România”, a detaliat Mihaela Lupu.

UniCredit Foundation, fundaţia corporativă a UniCredit Group, şi Teach For All, o reţea globală de organizaţii care îşi propun dezvoltarea sistemului educaţional, vor investi în total 5,5 milioane de euro în următorii trei ani pentru promovarea egalităţii în educaţia tinerilor din România, Austria, Italia, Bulgaria, Germania şi Slovacia.

Acest demers face parte dintr-un parteneriat european între UniCredit şi Teach for All, o reţea globală  care dezvoltă viitori lideri pentru a preda în şcolile şi comunităţile vulnerabile din Europa.

În acest parteneriat sunt incluse, pe lângă România, şi ţări precum Austria, Bulgaria, Germania, Italia şi Slovacia, în care banca îşi desfăşoară activitatea, iar investiţia totală a grupului UniCredit s-a ridicat la două milioane de euro în anul şcolar 2022-2023, a mai adăugat aceasta în timpul conferinţei.

UniCredit Foundation, fundaţia corporativă a UniCredit Group, dedicată deblocării potenţialului următoarei generaţii europene, şi Teach For All vor investi însă, în total, 5,5 milioane de euro în următorii trei ani, pentru promovarea egalităţii în educaţia tinerilor din cele şase ţări europene.

Cel mai important scop al acestui parteneriat, afirmă Mihaela Lupu, este prevenirea abandonului şcolar timpuriu.

„Prin parteneriatul pe care îl anunţăm astăzi, UniCredit Foundation şi partenerii din reţeaua locală Teach for All vor ajunge să formeze peste 1.400 de profesori, cu impact în dezvoltarea a peste 83.000 de elevi şi studenţi până în anul 2026”, a mai spus ea.

UniCredit Group şi Teach For All au avut deja un impact semnificativ asupra educaţiei tinerilor din Europa. Împreună, au pregătit şi sprijinit cu aproape 600 de profesori din cadrul reţelei Teach For All din Europa în 2022, îmbunătăţind experienţele educaţionale a peste 40.000 de elevi doar într-un  singur an.

În acest an şcolar, prin parteneriatul cu UniCredit, Teach for Romania va ajunge pe plan local la aproximativ 26.000 de copii din 137 de şcoli, care vor avea acces la un profesor lider şi la programe educaţionale ce vizează impactul direct la competenţele cheie de care are nevoie orice elev din România, indiferent de unde porneşte şi de şcoala la care merge – literaţie, numeraţie, abilităţi socio-emoţionale, competenţe de leadership, cetăţenie activă şi dezvoltare sustenabilă, în acord cu natura.

„Sprijinul pe care îl primim din partea UniCredit Bank încă din 2016, la nivel local, şi din 2022 la nivel internaţional prin UniCredit Foundation, ne dă încrederea că putem ajunge la toţi copiii din mediile vulnerabile, plecând chiar de la miza proiectului pan-european pentru următorii trei ani: abordare comună, axată pe inovare şi incluziune pentru a obţine rezultate şi a încuraja potenţialul tuturor copiilor”, a spus şi Iuliana Pielmuş, CEO Teach for Romania, prezentă de asemenea la conferinţa de presă.

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, care de zece ani recrutează şi pregăteşte profesori şi învăţători în şcolile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunităţi. În anul şcolar 2023-2024, din programul Teach for Romania fac parte 146 de cadre didactice, care predau în 123 şcoli din 22 de judeţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO