Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a decis: Transearch International va selecta noul board al CEC Bank

Ministerul Finanţelor a decis: Transearch International...

Autor: Claudia Medrega

17.10.2016, 15:37 1057

Ministerul Finanţelor a semnat cu firma Transearch International contractul pentru selecţia celor 9 membri ai Consiliului de Administraţie al CEC Bank.

“Scopul este acela de a eficientiza, dezvolta şi valorifica potenţialul acestei instituţii din subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

Procesul de recrutare şi selecţie a avut la bază respectarea prevederilor Legii nr. 111/2016 legată de guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, iar criteriul de atribuire în baza căruia s-a încheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate  preţ, potrivit informaţiilor transmise de Ministerului Finanţelor.

Implementarea principiilor de guvernanţă corporativă îîntreprinderile de stat este una din priorităţile mandatului meu. Cred că este nevoie de o schimbare care să ducă la dezvoltarea, la creşterea profitabilităţii acestor companii. în cadrul Ministerului Finanţelor, am ales să începem procedurile pentru selecţia conducerii CEC datorită importanţei pe care o are această instituţieîn sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua  şi pentru restul companiilor din subordinea ministerului, anunţă ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Contractul atribuit firmei Transearch International a obţinut în total 100 puncte şi are o valoare de 80.100 de lei fără TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO