Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor lansează o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur: dobânzile ajung până la 6,75% pe an

Ministerul Finanţelor lansează o nouă tranşă de...

Autor: Cristina Bellu

12.02.2024, 10:21 1919

Ministerul Finanţelor a lansat începând de luni, 12 februarie, o nouă ediţie a programului de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, şi dobânzi anuale de 6%, respectiv 6,75%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

În perioada 12 februarie – 7 martie, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, între 12 februarie – 8 martie, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului.

În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Naţională Poşta Română între 12 februarie – 7 martie, în mediul urban, şi 12 februarie – 6 martie în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO