Bănci și Asigurări

Munir Nanji devine director regional pentru Europa Centrală la Citi şI va coordona sucursalele Citi din România, Bulgaria, Cehia, Ungaria şi Slovacia

Munir Nanji

Munir Nanji

Autor: Claudia Medrega

30.08.2021, 14:12 459

Citi a anunţat numirea lui Munir Nanji în funcţia de director regional pentru Europa Centrală şi Citi Country Officer (CCO) pentru Cehia, începând cu 1 septembrie 2021.

În rolul de director regional, Munir îi succede lui Kevin A. Murray, care s-a retras în august 2021.

El îi va raporta lui Kristine Braden, director regional pentru Europa şi va coordona sucursalele Citi din România, Bulgaria, Cehia, Ungaria şi Slovacia, precum şi 11 ţări din regiune în care banca nu are prezenţă fizică, însă desfăşoară activitate bancară în sprijinul clienţilor instituţionali (non-presence countries), potrivit informaţiilor transmise de Citi.

În rolul său de Citi Country Officer pentru Cehia, care este supus aprobării de către autorităţile de reglementare, Munir îl înlocuieşte pe Michal Nebesky, care va părăsi Citi pentru alte oportunităţi profesionale. În prezent, Munir Nanji coordonează divizia Citi Global Subsidiaries Group, dedicată clienţilor companii multinaţionale, pentru regiunea Asia-Pacific, cu sediul în Singapore. Anterior, Munir a avut mai multe roluri la nivel internaţional în Asia, Europa şi Africa, cu responsabilităţi locale şi regionale în divizii precum corporate bank, managementul produselor şi guvernanţa entităţilor juridice.

Înainte de Citi, Munir a lucrat pentru UniCredit, sprijinind etapa de expansiune în Europa Centrală.

Munir şi-a început cariera ca Management Associate la Citi Kenya.

„Sunt încântată să-i urez bun venit lui Munir Nanji înapoi în Europa Centrală, care este o regiune importantă pentru Citi. Munir aduce 30 de ani de experienţă bancară internaţională în conducerea unora dintre cele mai mari divizii de business ale noastre şi în gestionarea unor segmente de clienţi cheie în Asia şi în EMEA. Sub conducerea sa, Citi va continua să contribuie la creşterea economică şi progresul acestor pieţe importante”, a declarant Kristine Braden, director regional pentru Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO