Bănci și Asigurări

Nemţii de la Gothaer şi-au desfăşurat operaţiunile fără efecte adverse în cele două luni de stare de urgenţă

Nemţii de la Gothaer şi-au desfăşurat operaţiunile...

Autor: Mircea Nica

01.06.2020, 00:00 479

Gothaer Asigurări, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume, şi-a desfăşurat operaţiunile fară efecte adverse în cele două luni de stare de urgenţă, arată informaţiile furnizate de companie pentru catalogul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2020, pe care Ziarul Financiar îl va lansa în perioada următoare. „În general, activitatea noastră a continuat la fel de normal şi nu am întâmpinat efecte adverse, în special în ceea ce priveşte continuarea operaţiunilor.

Tranziţia noastră la munca de acasă a fost foarte lină, s-a efectuat în câteva zile şi nu simţim nicio scădere a productivităţii, poate de fapt o creştere. Cu ajutorul instrumentelor de conferinţă video, chiar şi echipa de vânzări a fost în contact continuu cu intermediarii noştri. În retail, unele linii de afaceri au scăzut aşa cum era de aşteptat din cauza restricţiei de călătorie“, a spus Leslie Breer, CEO al Gothaer România, pentru ZF. Compania îşi continuă investiţiile pentru consolidarea abilităţilor digitale, dar şi pentru a permanentiza capacitatea de a lucra de acasa.

„Măsurile noastre au avut succes, în special măsurile de comunicare pentru a ne asigura că toţi angajaţii, precum şi intermediarii şi clienţii noştri ne pot găsi oricând. O reluare a activităţilor nu a fost necesară, deoarece am continuat să lucrăm pe parcursul crizei curente într-un mod efectiv şi eficient. În plus, avansăm cu investiţiile pentru a ne consolida şi mai mult abilităţile şi capacităţile noastre digitale, precum şi pentru a face permanentă capacitatea de a lucra de acasă. Am stabilit o politică pentru revenirea la birou în timpul stării de alertă şi, desigur, am implementat toate recomandările privind distanţarea şi igiena în sediile noastre“, a mai spus CEO-ul Gothaer. 

La finalul anului 2019, Gothaer a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 90 mil. lei, în scădere cu 41,6% comparativ cu anul anterior. Societatea a rămas pe pierdere la finalul anului 2019, dar în scădere semnficativă, ajungând la o pierdere de 18,3 mil. lei, de la 50,3 mil. lei în anul 2018. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO