Bănci și Asigurări

NN Asigurări, divizia de asigurări generale a NN România, adaugă în portofoliu o asigurare care oferă până la 100.000 de lei în cazul accidentelor auto din care rezultă decesul persoanei asigurate

NN Asigurări, divizia de asigurări generale a NN...

Autor: Cristina Bellu

15.02.2024, 10:31 185

NN Asigurări, divizia de asigurări generale a NN România, lansează Centura de Protecţie NN, o asigurare dezvoltată în parteneriat cu www.roviniete.ro, care oferă protecţie şi sprijin financiar în situaţia accidentelor auto din care rezultă decesul persoanei asigurate.

Produsul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani care îşi doresc protecţie atunci când pleacă la drum cu maşina, atât ca şofer, cât şi ca pasager, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, asigurarea poate fi cumpărată 100% online  şi are două niveluri de protecţie din care clienţii pot alege, în funcţie de nevoile financiare ale familiei, respectiv  Pachetul Premium care oferă 100.000 de lei pentru o primă de asigurare anuală de 36 de lei, şi  pachetul Standard care oferă 50.000 de lei pentru 26 de lei pe an.

„România continuă să înregistreze cel mai mare număr de decese din accidente rutiere din Uniunea Europeanăş1ţ şi datele arată că multe familii sunt din ce în ce mai vulnerabile financiar în astfel de momente dificile. Asigurarea pentru accident auto din care rezultă decesul persoanei asigurate este o centură de siguranţă foarte necesară prin care clienţii îi pot proteja financiar pe cei dragi atunci când este cel mai mult nevoie”, explică Ramona Juncu, Deputy General Manager NN Asigurări.

Într-o situaţie neprevăzută cum ar fi un accident sau o problemă de sănătate, o familie ar avea nevoie, în medie, de 132.000 de lei în plus faţă de resursele financiare disponibile pentru a-şi menţine standardul de viaţă, arată datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) pentru 2022.

„Aşa cum nu se urcă la volan fără o asigurare RCA şi cumpără vignetele de care au nevoie simplu şi rapid, online, şoferii trebuie să se gândească şi la siguranţa lor”, a spus Radu Banzea, Director General Scala Assistance, compania care deţine şi operează roviniete.ro.

Aproximativ 10.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în urma unui accident sau a unei probleme de sănătate au beneficiat de sprijin financiar din asigurări în valoare totală de 337 de milioane de lei în 2022, mai arată datele UNSAR.

Produsul lansat de NN Asigurări acoperă accidentele rutiere rezultate cu deces care au loc în România. Clienţii beneficiază de protecţie atât când sunt la volanul unui autoturism condus în scop personal, cât şi atunci când sunt pasageri, indiferent dacă se află într-un autoturism personal sau unul folosit în scopuri profesionale, precum taxi sau ridesharing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO