Bănci și Asigurări

Numărul de carduri emise de Banca Transilvania a urcat cu 1 milion în ultimul an, ajungând la 6 milioane de carduri

Numărul de carduri emise de Banca Transilvania a urcat...

Autor: Claudia Medrega

07.12.2023, 11:16 108

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, susţine că a atins borna de 6 milioane de carduri, în perioada iunie 2022 – noiembrie 2023 marcând cea mai rapidă creştere a numărului acestora, cu 1 milion.

În aceste condiţii, 1 din 4 carduri aflate în circulaţie în România este emis de BT, potrivit băncii din Cluj.

Recordul emiterii de carduri BT dintr-o zi a fost în 1 august 2023, când 10.600 de carduri au fost emise, dintre care 5.800 au fost carduri BT Untold.

„Poziţia Băncii Transilvania de lider în zona de emitere şi acceptare de carduri este susţinută de super-app-ul BT Pay, de programul de loialitate STAR, de soluţiile complementare de acceptare carduri şi de reţeaua noastră extinsă de bancomate şi agenţii. Am creat un ecosistem eficient, pe care dorim să îl perfecţionăm continuu şi prin care venim către clienţi cu beneficii şi experienţe unice. Cu această complementaritate încurajăm plăţile contactless, comerţul electronic şi folosirea cardurilor digitale”, declară Oana Ilaş, director general adjunct Retail Banking la Banca Transilvania.

Aproape 60% dintre cardurile emise de bancă sunt înrolate în BT Pay.

Pentru primele 11 luni din 2023, Banca Transivania raportează o creştere cu 20% a volumului de tranzacţii de cumpărături cu cardurile băncii, în comparaţie cu perioada similară din 2022. Iar peste 40% dintre cumpărăturile plătite la POS cu carduri BT sunt făcute cu telefonul.

“25 de tranzacţii/secundă sunt realizate cu cardurile BT, cu un record istoric de 260 de tranzacţii/secundă, marcat în acest an, de Black Friday”, a mai transmis banca.

Un număr de 164.500 de copii şi tineri cu vârsta de până la 18 ani au card BT, iar 90.000 au BT Pay.

Ponderea majoritară, respectiv peste 95% din cardurile fizice sunt prietenoase cu mediul, realizate din materiale reciclate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO