O companie italienească vinde o şcoală din Voluntari cu 3 milioane de euro

16 apr 2018 Autor: Alina-Elena VasiliuCompania Immobiliare Italo Romena, cu acţionari din Italia, a scos la vânzare o şcoală în localitatea Voluntari din Ilfov, pentru un preţ de 3,1 milioane de euro.

Şcoala are o capacitate maximă de 600 de elevi şi cuprinde 28 de săli de clasă, nouă săli tematice, o bibliotecă, o sală de sport acoperită, două terenuri de tenis, unul de fotbal şi un teren sportiv multifuncţional, potrivit anunţului publicat de vânzător.

Instituţia de învăţământ se află pe un teren de 28.000 de metri pătraţi, din care suprafaţa utilă reprezintă circa 6.000 de metri pătraţi.

„Clădirea a fost construită în 2009, iar noi am dobândit-o un an sau doi mai târziu. Şcoala a fost trecută în conservare, nu a funcţionat niciodată, deoarece a fost construită cumva în mijlocul câmpului, în speranţa că zona se va extinde, însă a venit criza, iar dezvoltările nu au ajuns atât de aproape de şcoală. Cine vrea să cumpere şcoala, va trebui să facă şi un drum de acces către ea”, spun reprezentanţii Immobiliare Italo Romena.

Compania este deţinută de trei acţionari din Italia. Reprezentanţii acesteia spun că au purtat până acum discuţii cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu alte primării din judeţul Ilfov, în eventualitatea în care acestea ar fi vrut să cumpere imobilul, însă discuţiile nu au dus la niciun rezultat.

Cu toate acestea, supraaglomerarea din şcolile din Capitală rămâne în continuare o problemă majoră, în condiţiile în care în şapte şcoli şi licee elevii învaţă în trei schimburi, iar în mai mult de jumătate din unităţile şcolare efectivele de elevi depăşesc numărul prevăzut de legea învăţământului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
voluntari
, scoala
, banca
, vanzare
, companie
, ilfov
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide