Bănci și Asigurări

O lună tensionată pentru moneda naţională: Ianuarie 2019: leul a pierdut 1,5% în faţa euro, 1,3% în faţa dolarului şi 0,4% în faţa francului elveţian

O lună tensionată pentru moneda naţională: Ianuarie...

Autor: Claudia Medrega

04.02.2019, 00:08 319

BNR a pierdut 1,1 mld. euro din rezerva valutară, iar analiştii spun că o parte reprezintă intervenţiile în piaţă pentru calmarea cursului leu/euro.

Moneda naţională a pierdut teren în prima lună din acest an atât în raport cu euro, cât şi faţă de dolarul american şi francul elveţian.

Efervescenţa s-a instalat pe piaţa valutară încă de la începutul anului 2019, ducând cursul de schimb leu/euro peste pragul psihologic de 4,7 lei/euro, pe fondul tensiunilor create de politicile economice interne, într-un context marcat de volatilitate şi pe pieţele financiare internaţionale.

Românii cu credite în euro au privit uimiţi cum cursul valutar leu/euro creşte de la o zi la alta. În prima lună din 2019, cotaţia a înregistrat mai multe şedinţe consecutive de niveluri record, până la un vârf istoric de 4,7648 lei/euro, când deprecierea a ajuns la circa 2,2% în faţa euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO