Bănci și Asigurări

O nouă mutare: Grupul BCR şi Arval România au ajuns la un acord pentru preluarea unei părţi din leasingul operaţional BCR Fleet

O nouă mutare: Grupul BCR şi Arval România au ajuns la...

Autor: Dorin Oancea

06.06.2022, 09:22 136

Grupul BCR şi Arval România au semnat un acord pentru transferul unei părţi din activitatea de leasing operaţional a BCR Fleet Management, anunţă cele două entităţi. 

Acordul a fost încheiat săptămâna trecută, iar finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea mai multor condiţii suspensive, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenţei, fiind aşteptată înainte de sfârşitul anului.

Înţelegerea mai prevede şi că cele două entităţi vor colabora pentru comercializarea produselor de mobilitate Arval către clienţii BCR.

Tranzacţia face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază, dar şi de a continua să ofere clienţilor săi soluţii de mobilitate într-un mod şi mai eficient.

“Suntem foarte bucuroşi că am semnat acest acord cu grupul BCR ce ne va permite, odată finalizată tranzacţia, să oferim servicii unor noi clienţi în România, şi să răspundem la nevoile lor în creştere de mobilitate şi tranziţie energetică prin intermediul gamei noastre solide de produse şi servicii”, a declarat Roxana LUPESCU, Director General Arval Romania.

“Grupul BCR foloseşte această oportunitate pentru a îşi ajusta strategia cu privire la produsul de leasing operaţional şi, prin intermediul acestui parteneriat, va putea să ofere clienţilor săi soluţii îmbunătăţite în cooperare cu un partener cu o expertiză globală în zona de mobilitate şi administrare a flotelor”, a declarat Adrian LĂCĂTUŞ, Director General BCR Fleet Management.

BCR Fleet Management face parte din Grupul BCR şi pune la dispoziţia companiilor servicii de preluare a administrării parcurilor auto, oferindu-le garanţia că flotele funcţionează în parametrii tehnici optimi şi asigurând eficientizarea costurilor de exploatare.

Prin această operaţiune, Arval îşi va consolida poziţia de lider în România şi va întări cooperarea deja existentă cu Grupul Erste în regiune (Cehia şi Slovacia).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO