Bănci și Asigurări

Oana Petrescu a fost numită preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Locuinţe

Autor: Ciprian Botea

20.12.2010, 23:36 36

Acţionarii BCR Banca pentru Locuinţe au numit-o pe OanaPetrescu, vicepreşedinte executiv al BCR pe retail şi privatebanking, pe poziţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghereal băncii, în locul cehului Martin Skopek, care a fost promovat învară în conducerea de la Viena a Erste Group, acţionarul majoritaral celei mai mari bănci locale după active. BCR Locuinţe,specializată pe nişa economisirii-creditării în domeniul locativ,este deţinută în proporţie de 80% de grupul BCR.

Totodată, în cadrul adunării generale a acţionarilor care a avutloc în a doua parte a lunii noiembrie a fost numit în funcţia demembru în consiliul de supraveghere al BCR Locuinţe austriaculChristian Bruckner, chief operating officer al BCR. Cei doi noimembri ai Consiliului aşteaptă aprobarea BNR. Remuneraţiaindividuală a fost stabilită la 2.000 de lei brut, acţionariirecomandând însă ca sumele cuvenite să rămână la dispoziţia bănciidupă modelul adoptat şi la BCR. Oana Petrescu, 41 de ani, a preluatconducerea retailului BCR în iulie anul acesta tot de la MartinSkopek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO