Bănci și Asigurări

Obligaţiuni Apple, Daimler, pe lista de cumpărături a Băncii Angliei

Obligaţiuni Apple, Daimler, pe lista de cumpărături a...

Autor: Catalina Apostoiu

13.09.2016, 21:32 403

Gigantul american Apple şi producătorul auto german Daimler se numără printre companiile non-britanice ale căror datorii sunt eligibile pentru programul de achiziţii de obligaţiuni corporative al Băncii Angliei, a anunţat banca centrală a Marii Britanii. BOE a publicat o listă de aproximativ 300 de titluri pe care le poate achiziţiona prin programul de 10 miliarde de lire sterline (13,3 miliarde de dolari) pe care banca îl va lansa pe 27 septembrie şi îl va rula timp de 18 luni, scrie The Wall Street Journal. 

Lista cuprinde obligaţiuni emise de peste 100 de companii, multe dintre care desfăşoară operaţiuni semnificative în Marea Britanie, dar îşi au sediul peste hotare.

Alte nume non-britanice de pe listă includ firma americană din sectorul biotehnologiei Amgen, compania franceză de utilităţi Electricite de France şi firma daneză de energie Dong Energy.

Prezenţa acestor nume pe listă evidenţiază măsurile neobişnuite pe care unele bănci centrale le iau pentru a stimula economiile anemice. Marea Britanie reprezintă de mult un magnet pentru investiţii străine, iar potrivit BOE principalul criteriu de includere pe lista de cumpărături este ca emiţătorul să “realizeze o contribuţie relevantă la economia britanică”.

Titlurile emiţătorului trebuie de asemenea să fie de calitate, investment grade, şi să fie exprimate în lire sterline. Banca Centrală Europeană, angajată la rândul său în achiziţii de obligaţiuni corporate, cumpără obligaţiuni ale unor corporaţii non-bancare din zona euro.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO