Bănci și Asigurări

Omniasig: plus 68% la subscrieri, plus 129% la daune

28.05.2008, 21:30 18

Omniasig, al doilea jucator de pe piata asigurarilor, a incheiat primul trimestru cu afaceri de 332 de milioane de lei (90 de milioane de euro), cu 68,5% peste nivelul din primele trei luni ale anului trecut.
Cresterea primelor brute subscrise de Omniasig este mult peste media pietei, de 16,8%. Piata asigurarilor s-a ridicat la 2,38 de miliarde de lei (645 de milioane de euro) in primul trimestru, ceea ce inseamna ca Omniasig are o cota de aproape 14%.
Asiguratorul a inregistrat cea mai mare crestere, de 171%, pe segmentul politelor de incendiu si calamitati naturale, unde primele brute subscrise au ajuns la 49,7 milioane de lei (13,5 milioane de euro). Pe partea de asigurari auto Casco, primele subscrise de Omniasig s-au majorat cu 146%, pana la 152,3 milioane de lei (41,3 milioane de euro) la sfarsitul lunii martie. Din asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA), asiguratorul a subscris prime brute de 104,2 milioane de lei (peste 28,4 milioane de euro), in crestere cu 14%.
De altfel, intreaga piata a asigurarilor RCA a inregistrat o crestere redusa in primul trimestru, de doar 6,8%, din cauza faptului ca cele mai multe polite au fost cumparate de la asiguratori care au practicat preturi reduse.
Asigurarile auto Casco si RCA aveau la sfarsitul primului trimestru o pondere de peste 77% in afacerile Omniasig.
Daunele platite de asigurator in primele trei luni ale acestui an au avut o crestere dubla fata de cea a primelor, de 129%, ajungand la 154,3 milioane de lei (peste 41,8 milioane de euro). La sfarsitul lunii martie, daunele au ajuns sa reprezinte aproape jumatate din primele brute subscrise.
Omniasig a realizat un profit brut de 2,93 de milioane de lei (0,8 milioane de euro) in primul trimestru.
Omniasig face parte din grupul austriac Vienna Insurance, care mai detine pe piata locala companiile Omniasig Life, Unita, Agras, Asirom si urmeaza sa cumpere BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, potrivit unui anunt recent. Vienna Insurance este cel mai mare grup de asigurari de pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO