Bănci și Asigurări

Piaţa valutară s-a dezmorţit brusc: tranzacţiile au crescut cu 27% în martie

Piaţa valutară s-a dezmorţit brusc: tranzacţiile au...

Autor: Ciprian Botea

03.04.2015, 00:08 439

Tranzacţiile valutare s-au apropiat de maximul ultimilor doi ani luna trecută, iar creşterea spectaculoasă a venit după mai multe luni în care piaţa a fost amorţită.

Tranzacţiile derulate luna trecută pe piaţa valutară de la Bucureşti au ajuns la o medie zilnică de 1,8 miliarde de euro, cu 27% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu o jumătate de miliard de euro peste media din lunile ianuarie şi februarie, pe fondul creşterii activităţii străinilor pe piaţa titlurilor de stat. Toate intrările şi ieşirile de capital străin pe titluri în lei trec şi prin piaţa valutară, unde investitorii schimbă valuta în lei şi invers.

Piaţa valutară a atins în martie un maxim al ultimelor 21 de luni. Nivelul mediu zilnic de 1,8 mld. euro nu mai fusese depăşit din iunie 2012. Mai mult, creşterea din martie vine după mai multe luni în care media zilnică a tranzacţiilor se stabilizase în jurul a 1,2-1,3 mld. euro. Analiştii spun că volatilitatea mai mare a fost determinată în principal de factori externi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO