Bănci și Asigurări

PNL sesizează CE şi BCE cu privire la intervenţia politicului în politica monetară din România

PNL sesizează CE şi BCE cu privire la intervenţia...

Autor: Mediafax

10

Partidul Naţional Liberal a decis, luni, în cadrul Biroului Executiv al partidului, să sesizeze Comisia Europeană (CE) şi Banca Centrală Europeană (BCE) cu privire la intervenţia directă a politicului în politica monetară din România.

„În biroul politic al PNL de ieri am propus şi a fost aprobat ca PNL să sesizeze CE şi BCE asupra intervenţiei directe a politicului în politică monetară din România. Scrisoarea lui Liviu Dragnea, preşedintelele Camerei Deputaţilor, către BNR este dovada principală a intervenţiei directe a politicului în politică monetară. Este pentru prima oară când un lider politic în funcţie publică intervine direct şi ameninţă independenţa politicii monetare“, a scris senatorul Florin Cîţu pe pagina de Facebook.

Liberalul mai susţine că, din punctul său de vedere, au fost încălcate: Legea nr.312/2004 art.1 alin.(2), articolul 130 din Tratatul de aderare şi articolul 7 din Statutul SEBC şi BCE. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a făcut publică, vineri, corespondenţa pe care a purtat-o cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în scrisoarea sa susţinând că membrii conducerii BNR au indus la nivelul mediului economic o stare de neîncredere în Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO