Polonezii de la Alior, obligaţi de instanţă să o aducă înapoi pe Claudia Butac în funcţia de CEO

21 iun 2018 Autori: Adelina Mihai , Claudia Medrega

Claudia Butac, 43 de ani, cea care a ocupat funcţia de director general (CEO) la sucursala din România a băncii poloneze Alior Bank până la finalul anului trecut, a contestat în instanţă decizia de concediere a angajatorului şi a câştigat reîn­cadrarea în funcţie. Ea a ocupat timp de aproximativ un an funcţia de CEO a Alior, până în decembrie 2017.

Decizia instanţei poa-te fi contestată.

„Obligă pârâta (Alior Bank SA Varşovia, Sucursala Bucureşti - n. red.) să reintegreze reclamanta în funcţia şi pe postul deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantei (Butac Claudia Alina - n. red.) o despăgubire egală cu drepturile salariale indexate, majorate şi actualizate de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Respinge cererea de obligare a pârâtei la plata de daune morale în cuantum de 500.000 euro ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată efectuate de reclamantă, în cuantum de 16.644 lei, constând în onorariul avocatului. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII-a“, se arată în soluţia publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei pe 19 iunie 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
functie
, ceo
, instanta
, obligare
, polonezi
, ocupare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide