Bănci și Asigurări

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) îşi majorează capitalul social, de la 19,34 milioane la 77,37 milioane lei, prin încorporarea de rezerve rezultate din profiturile nerepartizate din anii trecuţi

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2022, 10:16 57

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a început demersurile pentru majorarea capitalului social, de la 19,34 milioane la 77,37 milioane lei, prin încorporarea de rezerve rezultate din profiturile nerepartizate din anii trecuţi.

Decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 27 iunie  va fi supusă aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Decizia acţionarilor vine ca o validare a strategiei PAID, demonstrând încrederea pe care aceştia o au în activitatea societăţii. De acest semnal puternic de stabilitate se bucură atât echipa noastră, cât şi clienţii, respectiv partenerii noştri. Apreciem sprijinul acordat de investitorii PAID şi ne continuăm misiunea de a asigura un viitor mai uşor de reconstruit pentru toţi cei care se conformează legii şi îşi asigură locuinţele”, a declarat Nicoleta Radu, Director General PAID.

Conform deciziei Adunării Generale a Acţionarilor PAID, capitalul social se majorează la o valoare de patru ori mai mare faţă de cea actuală, în contextul existenţei unor rezerve constituite din profiturile nerepartizate în anii precedenţi.

De asemenea, acţionarii şi-au dorit corelarea dimensiunii şi expunerii companiei cu valoarea capitalului social, ca mesaj pozitiv pentru piaţă şi parteneri.

PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO