Bănci și Asigurări

Premieră pe piaţa bancară din România: BCR explorează implementarea unei soluţii de blockchain database dezvoltată de programatorii români de la Modex

Premieră pe piaţa bancară din România: BCR...

Autor: Alex Ciutacu

04.07.2019, 12:03 1670

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, explorează implementarea unei soluţii blockchain de bază de date dezvoltată de programatorii români de la compania Modex, parte a grupului M3, fondat de antreprenorul român Mihai Ivaşcu.

Compania Modex, specializată în tehnologia blockchain, va extinde relaţia cu Banca Comercială Română (BCR) în urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluţii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenţă artificială, învăţare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii, anunţă reprezentanţii companiei de blockchain.

Soluţia Modex Blockchain Database (BCDB) reprezintă un produs dezvoltat pentru a schimba modul în care companiile îşi gestionează bazele de date, oferind caracteristicile specifice tehnologiei, precum descentralizare, securitate ridicată şi imuabilitate. Aceasta a fost certificată de Comisia Europeană în cadrul programului de cercetare şi inovare Horizon 2020.

“Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piaţă, de a gestiona bazele de date ale oricărei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu înseamnă renunţarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database oferă o serie de funcţionalităţi dezvoltate de programatori romani în premieră mondială şi are marele merit de a putea fi implementată într-un timp record, de câteva zile. Clienţii nu vor avea nevoie de cunoştinţe tehnice în zona tehnologiei blockchain, iar IT-iştii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea în blockchain, analizarea soluţiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind făcut automat de produsul Modex BCDB”, a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.  

Soluţiile sunt luate în considerare de multe companii mari din lume, potrivit unui studiu realizat de Deloitte, astfel încât o analiză realizată de companie arată că tehnologia blockchain se află printre primele cinci priorităţi ale companiilor mari la nivel global. Mai mult, 40% dintre acestea vor să investească 5 milioane de dolari în blockchain.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels