Bănci și Asigurări

Primul bancher român care preia conducerea unui holding bancar extern: Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România devine preşedintele holdingului, care administrează reţeaua internaţională a Grupului Alpha Bank din Grecia

Primul bancher român care preia conducerea unui holding bancar extern: Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România devine preşedintele holdingului, care administrează reţeaua internaţională a Grupului Alpha Bank din Grecia

Autor: Mircea Nica

07.01.2021, 11:01 703

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, a fost numit preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională de bănci a Grupului Alpha Bank din Grecia.

În acest holding sunt incluse Alpha Bank România, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania.

Holdingul este deţinut 100% de Grupul Alpha Bank Grecia.

“Acest transfer consolidează şi mai mult structura de guvernanţă corporativă existentă pentru companiile internaţionale ale Grupului, care rămân în continuare sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de preşedinte al noului holding şi director general al reţelei internaţionale a Grupului Alpha Bank”, a anunţat joi dimineaţă Alpha Bank.

Transferul realizat la nivelul companiilor Alpha Bank a fost finalizat cu succes şi se anticipează că acest proiect iniţiat aproximativ acum doi ani, va avea o contribuţie substanţială la creşterea valorii Grupului şi astfel la creşterea valorii pentru acţionarii băncii, menţionează Alpha Bank.

Acest proiect a obţinut toate aprobările de reglementare.

Sergiu Oprescu are 57 de ani şi a început să lucreze pentru Alpha Bank Grecia la începutul anilor 90, întâi la societatea de Investement Banking şi brokeraj şi apoi la bancă.

A devenit CEO al Alpha Bank România în anul 2007. În prezent, Sergiu Oprescu deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor. El este absolvent al Facultăţii de Aeronautică din cadrul din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, are studii postuniversitare în domeniul bancar la Universitatea din Colorado SUA şi a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford şi London Business School.

Alpha Bank Grecia este primul Grup bancar extern care a deschis o bancă în România după 90, respectiv Banca Bucureşti 1994-1995.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470