Bănci și Asigurări

Profitul MKB Romexterra a scazut cu 16%, la 3,8 mil. euro

02.08.2007, 17:38 13

MKB Romexterra Bank a raportat pentru primul semestru un profit net de 3,8 milioane de euro, in scadere cu aproape 16% in euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Profitul net raportat la finele primului semestru al acestui an a fost influentat de investitiile semnificative in dezvoltarea retelei teritoriale, modificarea structurii organizatorice, recrutarea si pregatirea personalului si procesul de rebranding", au declarat reprezentatii bancii.
Pachetul majoritar al Romexterra Bank a fost cumparat in vara anului 2006 de banca maghiara MKB Bank (o subsidiara a grupului german Bayern LB), in cadrul unei oferte publice. De la inceputul anului, Romexterra a intrat intr-un proces de reorganizare in vederea integrarii in grupul german.
In prima jumatate acestui an, activele bancii au crescut cu 40%, la 1,5 miliarde de lei (484 de milioane de euro). Soldul creditelor acordate a ajuns la 971 de milioane de lei (circa 291 de milioane de euro), in crestere cu 74% comparativ cu primele sase luni ale anului trecut.
"Cel mai rapid ritm a fost inregistrat pe segmentul retail, cu o crestere neta de 109%, devansand segmentul persoane juridice, care a inregistrat o crestere neta de 60%", explica oficialii MKB Romexterra.
Dupa ce a fost preluata de MKB Bank, Romexterra a putut accesa credite externe la dobanzi mult mai reduse, ceea ce a permis bancii diminuarea costurilor aferente activitatilor derulate cu persoanele juridice.
"De la inceputul anului, in structura MKB Romexterra Bank au fost dezvoltate noi linii de business precum Finantari proiecte, Finantare specializata pentru IMM-uri si Private banking", afirma reprezentantii bancii. Banca intentioneaza sa isi extinda reteaua teritoriala in acest an, de la 69 la 96 de locatii, precum si reteaua de ATM-uri, care se va dubla, urmand sa ajunga la 326 de unitati.
Banca ungara MKB controleaza in prezent 75,95% din actiunile MKB Romexterra, dupa ce a achizitionat in mai un pachet de 20,5% din titluri de la fondul de investitii ceh PPF Investments. Partile nu au anuntat valoarea tranzactiei. Cehii cumparasera actiunile in vara trecuta, cand au lansat o oferta concurenta la cea a MKB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO