Bănci și Asigurări

Propunere de criză: PSD vrea amânarea plăţii ratelor până la finalul anului, aşa cum se întâmplă în Ungaria. Acum BNR şi bancherii trebuie să răspundă

Propunere de criză: PSD vrea amânarea plăţii ratelor...

Autor: Ştefan Stan

19.03.2020, 18:36 529

PSD a depus astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme şi populaţie, până la finalul anului 2020, potrivit unui anunţ pe Facebook al lui Marcel Ciolacu. 

”În această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme şi curajoase. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plăţii ratelor bancare este o măsură de sprijin a populaţiei în confruntarea cu criza economică generată de epidemie şi solicitată de tot mediul de afaceri”, a scris Ciolacu. 

„PSD consideră că măsurile anunţate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor şi populaţiei. Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme şi clare de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă şovăială şi o lipsă totală de reacţie rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plăţii ratelor bancare este o măsură de sprijin a populaţiei în confruntarea cu criza economică generată de epidemie şi solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO