Bănci și Asigurări

Prudenta la cumparare pe banci

04.11.2004, 00:00 14

Investitorii au manifestat ieri destul de multa prudenta la cumparare in ceea ce priveste actiunile BRD, singura banca listata pe Bursa care nu a prezentat inca rezultatele financiare la noua luni. Brokerii spun ca desi probabil si BRD va raporta rezultate in crestere, este important si dinamica acelei eventuale cresteri, cu alte cuvinte cat de bune de fapt sunt rezultatele.
Dar totusi mai au actiunile bancilor potential de crestere in perioada ramasa pana la sfarsitul anului? "Amplitudinea cresterilor din luna octombrie te fac sa te gandesti si la o anumita prudenta la cumparare pentru perioada urmatoare. Nu cred ca e cazul sa vorbim insa de aparitia unor corectii mai importante, e posibil ca trendul ascendent sa se mai atenueze in urmatoarele saptamani si spre sfarsitul anului sa urmeze o crestere mai puternica a Bursei, deja obisnuita sa apara in acea perioada" a comentat Alin Brendea, directorul de operatiuni al societatii de brokeraj Prime Transaction.
Actiunile bancilor listate pe Bursa au avut ieri evolutii diferite. Titlurile bancii Transilvania au inregistrat o apreciere usoara de 0,6%, aceste actiuni realizand si cel mai ridicat rulaj din acest grup de companii, pe un volum de peste 1,8 milioane de actiuni, valoarea tranzactiilor fiind de 14,6 miliarde de lei.
Actiunile BRD au fost cotate la inchidere la 31.500 lei/actiune, in scadere cu 0,6% fata de cotatia precedenta. Lichiditatea actiunilor nu a fost ridicata, mai ales pentru acest emitent, operatiunile insumand 5 miliarde de lei.
Titlurile bancii Carpatica au fost cotate la inchidere la acelasi pret de marti, de 7.700 lei/actiune. Unii analisti considera ca dupa splitarea valorii nominale a actiunilor, actiunile bancii intre din nou mai puternic in atentia cumparatorilor. Totusi, chiar daca se va intampla acest lucru, amploarea cresterii nu va fi semnificativa. "Este posibil ca splitarea valorii nominale sa aiba un efect pshilogic si sa influenteze pozitiv cursul actiunilor, insa nu de o maniera extrem de semnificativa" a spus Alin Brendea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO