Bănci și Asigurări

Raiffeisen a dat 32 mil. € pe chirii si 87 mil. € pe salarii

26.11.2009, 23:10 56

Raiffeisen Bank, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata,a cheltuit in 2008 echivalentul a aproape 32 mil. euro (117,3 mil.lei) cu chiriile spatiilor bancare, in conditiile in care acontinuat sa-si extinda reteaua pana la 553 de unitati. Suma in leia crescut de 1,6 ori fata de 2007, pana la 117,3 mil. lei.

Cea mai scumpa locatie este chiar sediul central al bancii, careocupa cinci etaje in Charles de Gaulle Plaza si unde chiria ajungela circa 20 de euro/mp.

Anul acesta, banca a fost in pozitia de a renegocia chiriile incontextul crizei de pe piata imobiliara, mizand pe economiisubstantiale din aceasta sursa. Raiffeisen a negociat chiar simutarea sediului central, insa in cele din urma ar putea ajunge laun acord cu proprietarii Charles de Gaulle Plaza.

Anul trecut, cele mai mari cheltuieli ale Raiffeisen s-au dusinsa pe salarii, acestea insumand peste 87 mil. euro la un numarmediu de 6.653 de salariati. Rezulta o cheltuiala medie lunara depeste 1.000 de euro pe angajat. Remuneratiile celor dinadministratie, conducere si supraveghere s-au ridicat laechivalentul a aproape 14 mil. euro, cheltuielile in lei fiind maimari de 1,4 ori fata de anul precedent. De asemenea, deplasarile sitransportul personalului au costat in 2008 circa 12,6 mil.euro.

Conform unui raport al directoratului, banca obtinuse indecembrie 2008 aprobarea necesara deschiderii unei sucursale inIrlanda. Inceperea activitatii era estimata undeva in cursulacestui an, insa a fost amanata. Infiintarea sucursalei ar fijustificata de posiblitatile de "optimizare a bilantului", insaevaluarea beneficiilor s-a prelungit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO