Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a dus dobânzile la depozitele în euro până la 2,25% pe an, iar la dolari până la 3,25%

Raiffeisen Bank a dus dobânzile la depozitele în euro...

Autor: Cristina Bellu

03.03.2023, 16:10 4372

Raiffeisen Bank a anunţat că şi-a actualizat oferta de economisire în lei şi valută pentru clienţi persoane fizice, oferind dobânzi de până la 2,25% pe an pentru depozitele în euro, până la 3,25% pe an pentru cele în dolari şi până la 7,5% pe an pentru depozitele la lei. În cazul depozitelor pe 3 luni în euro, dobânda este de 2% pe an. 

„Am actualizat oferta de economisire cu dobânzi atractive la depozitele la termen în lei, euro şi dolari pentru că ne dorim să protejăm economiile clientilor noştri de procesul inflaţionist. Oferim dobânzi de 7,5% pe an la depozitele la termen în lei, de 2,25% pe an la depozitele la termen în euro şi de 3,25% pe an la depozitele la termen în dolari. În plus am inclus în oferta noastră şi maturitatea de o lună la depozitele în euro, cu o dobândă de 1,1% pe an”, spune Andra Ion, director planificare financiară personală la Raiffeisen Bank.  

Pe lângă depozitele standard, banca oferă clienţilor posibilitatea de a-şi crea un fond de urgenţă şi de a-şi diversifica portofoliul de economisire. Sumele minime pentru deschiderea unui depozit la termen sunt de 500 lei, respectiv 200 euro sau dolari. 

“Îi încurajăm pe clienţi sa facă primii paşi spre economisire şi să-şi creeze un fond de urgenţă, reprezentând între 3 şi 6 venituri lunare, sumă ce poate acoperi cheltuielile neprevăzute. Susţinem aplicarea principiului "plateşte-te pe tine mai întâi!", concept simplu şi uşor de urmat de oricine: înainte de orice cheltuiala, intre 15% si 25% din venitul lunar e bine să meargă către economisire”, adaugă Andra Ion. 

Banca anunţă că oferta de economisire pentru persoane fizice este disponibilă 100% în aplicaţiile digitale Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO