• Leu / EUR4.9469
  • Leu / GBP5.8072
  • Leu / USD4.7475
Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank pune pe piaţă o platformă de soluţii verzi pentru IMM-urile care vor să facă pasul către zona de producţie a energiei electrice

Raiffeisen Bank pune pe piaţă o platformă de soluţii verzi pentru IMM-urile care vor să facă pasul către zona de producţie a energiei electrice

Autor: Cristina Bellu

22.12.2021, 13:05 252

Raiffeisen Bank lansează o platformă de soluţii verzi pentru IMM-urile care au calitatea de prosumator, termenul asociat consumatorilor de energie care devin producători.

Proiectul a fost dezvoltat în cooperare cu Creative Dock Austria, companie de tehnologie cu sediul in Viena.

Prima etapa de dezvoltare a platformei este gandita sa ofere solutii IMM-urilor pentru reducerea costurilor, in contextul cresterii preturilor de energie electrica. Astfel, instalarea de sisteme fotovoltaice este o solutie la indemana, iar platforma asigura accesul la o retea de parteneri specializati si la finantarea prin Raiffeisen Bank.

De asemenea, cei interesati sa afle mai multe detalii despre beneficiile energiei verzi, gasesc in platforma o serie de articole si testimoniale, precum si stiri cu cele mai noi informatii din domeniu. IMM-urile au astfel acces la un ghid complet - de la evaluarea nevoilor lor, intelegerea intregului context, a oportunitatilor din piata de energie la managementul proiectului, finantarea lui, instalarea si apoi, intretinerea echipamentelor, arată datele transmise de reprezentanţii  Raiffeisen Bank.

“Desi clientilor nostri IMM le este mai aproape decat credem subiectul economiei verzi, tranzitia la afaceri sustenabile nu e deloc usoara in practica, deorece le lipsesc timpul si resursele necesare pentru a reuni toti actorii sau pentru a obtine finantare pentru echipamente sau pur si simplu, solutiile potrivite. Noi ne-am dorit sa punem la un loc tot ce au nevoie clientii pentru a le face tranzitia usoara si am creat acest spatiu virtual unic pentru solutii verzi, cu o componenta de finantare cu multe avantaje din punct de vedere pret, garantii si termen. Vom continua sa dezvoltam platforma adaugand si alte instrumente utile pe baza opiniilor si nevoilor clientilor nostri.” spune Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank. 

In studiile calitative si cantitative facute de Creative Dock impreuna cu Raiffeisen Bank, 56% dintre respondenti s-au declarat interesati de sistemele fotovoltaice si au asociat spontan o astfel de alegere cu sustenabilitatea, optimizarea costurilor si eficienta pe termen lung. In viitor alte subiecte din domeniul sustenabilitatii isi vor gasi locul pe aceasta platforma, precum echipamente pentru eficienta energetica, modernizarea cladirilor sau mobilitatea electrica.

„Misiunea noastra a fost dezvoltam pentru Raiffeisen Bank International o platforma in care IMM-urile pot obtine acces usor la informatii relevante si de incredere despre sistemele fotovoltaice. Pe platforma, IMM-urile se pot conecta direct cu experti, parteneri si, cel mai important, beneficiaza de conditii de finantare favorabile pentru imprumuturile verzi." a spus Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria. 

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari cinci banci din Romania, cu peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9469
Diferență: 0,0222
Ieri: 4.9458
Azi: 4.7475
Diferență: -0,3526
Ieri: 4.7643
Azi: 5.8072
Diferență: 0,062
Ieri: 5.8036
Azi: 4.7246
Diferență: -0,7374
Ieri: 4.7597