Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank reduce dobânda pentru porfotoliul de credite în franci

Raiffeisen Bank reduce dobânda pentru porfotoliul de...

Autor: Liviu Popescu

22.01.2015, 00:00 991
Raiffeisen Bank, una dintre băncile care au acordat credite în franci elveţieni, a decis să reducă dobânda pentru clienţii cu credite în această monedă, cu cinci luni înainte de termenul programat, conform ultimei scăderi anunţate de Banca Centrală a Elveţiei, de 0,5%. Astfel, noua dobânda va intra în vigoare de mâine. Operaţiunea de resetare a dobânzilor trebuia făcută la finalul lunii iunie, conform termenelor contractuale. „Am hotărât să scădem dobânda la aceste credite acum, deşi termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare să nu fie atât de afectat de majorarea cursului francului”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail al Raiffeisen Bank.
 
Raiffeisen Bank are un portofoliu de 8.800 de clienţi cu expunere în franci elveţieni, iar toate creditele oferite sunt garantate cu proprietăţi imobiliare. Începând cu anul 2009, banca oferă soluţii de restructurare pentru clienţii cu credite în franci elveţieni sau euro. BNR a anunţat ieri un curs de 4,5054 lei pentru un franc, un nou maxim istoric. Referinţa s-a apreciat ieri cu 1,6% faţă de cotaţia anunţată vineri de BNR şi cu 20% comparativ cu cursul de săptămâna trecută, când un franc era cotat la 3,74 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO