Bănci și Asigurări

Randamentele la titluri de stat au atins în iulie cele mai scăzute niveluri din acest an

Randamentele la titluri de stat au atins în iulie cele...

Autor: Claudia Medrega

02.08.2016, 00:07 682
Randamentele medii la titluri de stat au scăzut în luna iulie pentru scadenţele de peste un an ceea ce reflectă o îmbunătăţire a apetitului pentru risc din partea investitorilor străini. Iar atâta timp cât România nu va înregistra episoade de turbulenţe politice, există premisele să rămână foarte atractivă pentru investitorii străini până la sfârşitul anului, susţin analiştii.

Tendinţa de scădere a randamentelor medii a fost vizibilă în iulie pentru titlurile cu scadenţa de un an, trei ani, dar şi pentru maturităţile de 5-10 ani, unde au fost atinse în iulie chiar minimele din acest an.

Nivelul scăzut al costului la care s-a împrumutat statul a fost influenţat de cererea în creştere pentru titlurile româ­neşti, surplusul de lichiditate din piaţă şi inflaţia redusă.

„Evoluţia randamentelor din luna iulie reflectă o îmbunătăţire a apetitului pentru risc din partea investito­rilor străini. Parţial, această îmbunătăţire a fost ajutată de stabilizarea pieţelor internaţionale în etapa post-Brexit. Deciziile Uniunii Europene de a cere o formalizare rapidă a rezultatului referendumului şi de a evita discuţiile informale au redus semnificativ nesiguranţa din pieţe şi au avut un efect pozitiv asupra României“, spune Mihai Pătrulescu, senior economist la UniCredit Bank.

De asemenea, România a rămas o ţară cu un raport foarte atractiv între risc şi randament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO